27 Haziran 2013

Elmalı Kurabiye Tarifi



İçeriği Görmek İçin Devamını Oku Yazısına Tıklayınız...




     Bilgiler :
     Hazırlama süresi: 15 dakika
     Pişirme Süresi: 10 dakika ocakta (harcının pişme süresi)
     17 dakika fırında (175 derecede)

     Malzemeler :
     Yoğurt (yarım su bardağı)
     Sıvıyağ (yarım su bardağı)
     Pudra şekeri (7 yemek kaşığı)
     Kabartma tozu (yarım paket)
     Un (aldığı kadar)

     İçinin Harcı İçin;
     Yeşil elma (2 adet)
     Ceviz içi (2 yemek kaşığı)
     Tarçın (1 kahve kaşığı)
     Şeker (yarım su bardağı)

     Elmalı Kurabiye Tarifi:
 İkiye kestiğiniz 2 adet elmayı bir rende veya mandolin ile uzun şeritler halinde rendeleyin. Ocağa aldığınız bir teflon tencereye rendelediğiniz elmaları koyun ve üzerine yarım su bardağı toz şeker serpin. Üzerine 2 yemek kaşığı ceviz içi koyup, 1 kahve kaşığı tarçın serpin ve tüm malzemeyi birkaç defa karıştırıp pişmeye bırakın.
 Harcı pişerken hamurunu hazırlamak için oval cam bir kaba yarım bardak yoğurt, yarım bardak sıvıyağ, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, yarım paket kabartma tozu koyun ve kabın içerisindeki tüm malzemeyi parmağınızla karıştırın. Üzerine aldığı kadar un koyarak yarım dakika kadar karıştırıp, sonrasında hamuru yoğurun.
 Gerekli gördüğünüz zaman un ilave ederek bisküvi hamuru kıvamına gelene kadar yoğurduğunuz hamuru un serptiğiniz tezgaha aktararak yarım dakika daha yoğurun. Bu sürenin sonunda hamurun altını ve üstünü unlayarak bir merdaneyle açın. Daire şeklinde açtığınız hamurun kenarlarını keserek düzleştirin ve hamuru dokuz parçaya kesin. Kenarlardan artan hamurları birleştirip yeniden açarak bir kare parça hamur daha elde edin.
 10 dakika kadar pişirdiğiniz harcı tezgaha alın. Hamur karelerinin ortalarına hazırladığınız harçtan dolu birer kaşık koyun. Ortasına harç koyduğunuz karelerin karşılıklı köşelerini üst üste getirip birleştirerek elinizle hafifçe bastırın.
 Kapattığınız hamurların köşelerini elinizle bastırıp, sivrilterek şekil verin ve ters çevirerek pişirme kağıdı serdiğiniz ince bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiyi 175 derecedeki fırına vererek pişmeye bırakın. 17 dakika boyunca pişirdiğiniz elmalı kurabiyeleri fırından çıkarın. Bir eleğe 4 yemek kaşığı pudra şekerini elekten geçirerek kurabiyelerin üzerine serpin. Üzerlerine pudra şekeri serptiğiniz elmalı kurabiyeleri servis edin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder