16 Temmuz 2013
Bademli Güllaç Tarifi
Yayınlanma Saati :
Salı, Temmuz 16, 2013
Admin :
Muhammet
İçeriği Görmek İçin Devamını Oku Yazısına Tıklayınız...
Malzemeler :
10 güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
Yarım kahve fincanı gülsuyu
150 gr iri çekilmiş badem
Süsleme İçin:
1 çorba kaşığı çekilmiş badem
1 tatlı kaşığı çekilmiş antep fıstığı
Bademli Güllaç Tarifi:
Tencereye süt ve tozşekeri alıp orta ateşte şeker erinyinceye kadar karıştırın. Şeker eriyince ateşten alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan şekerli sütü yuvarlak bir tepsiye boşaltın. Güllaç yapraklarını teker teker süte batırıp hafif yumuşayıncaya kadar bekletin. Sütten çıkarıp düz zeminde veya bir tepsi içinde dört ucu üste gelecek şekilde katlayıp kareler oluşturun. Üzerine iri çekilmiş badem serpiştirip bohça gibi kapatın ve kat yeri alta gelecek şekilde bir tabağa yerleştirin. Güllaç yapraklarının tamamına aynı işlemi uygulayın.
Tepside kalasn şekerli süte gülsuyunu ekleyip karıştırın. Güllaçların üzerine döküp sütü iyice çekinceye kadar bekletin. Üzerlerini badem ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun.
Popüler Tarifler
Kategoriler
- Hamur İşleri Tarifleri (1)
- Kurabiye Tarifleri (2)
- Pasta Tarifleri (4)
- Tatlı Tarifleri (5)
Reklamlar | Destek OIun
!>
0 yorum:
Yorum Gönder