16 Temmuz 2013

Bademli Güllaç Tarifi



İçeriği Görmek İçin Devamını Oku Yazısına Tıklayınız...



     Malzemeler :
     10 güllaç yaprağı
     4 su bardağı süt
     2 su bardağı tozşeker
     Yarım kahve fincanı gülsuyu
     150 gr iri çekilmiş badem

     Süsleme İçin:
     1 çorba kaşığı çekilmiş badem
     1 tatlı kaşığı çekilmiş antep fıstığı

     Bademli Güllaç Tarifi:
 Tencereye süt ve tozşekeri alıp orta ateşte şeker erinyinceye kadar karıştırın. Şeker eriyince ateşten alıp soğumaya bırakın.
 Soğuyan şekerli sütü yuvarlak bir tepsiye boşaltın. Güllaç yapraklarını teker teker süte batırıp hafif yumuşayıncaya kadar bekletin. Sütten çıkarıp düz zeminde veya bir tepsi içinde dört ucu üste gelecek şekilde katlayıp kareler oluşturun. Üzerine iri çekilmiş badem serpiştirip bohça gibi kapatın ve kat yeri alta gelecek şekilde bir tabağa yerleştirin. Güllaç yapraklarının tamamına aynı işlemi uygulayın.
 Tepside kalasn şekerli süte gülsuyunu ekleyip karıştırın. Güllaçların üzerine döküp sütü iyice çekinceye kadar bekletin. Üzerlerini badem ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder