25 Haziran 2013

Saray Baklavası Tarifi



İçeriği Görmek İçin Devamını Oku Yazısına Tıklayınız...



     Malzemeler :
     800 gram baklavalık un
     600 gram eritilmiş teremyağ
     300 gram nişasta
     3 adet yumurta
     10 gram tuz
     400 gram öğütülmüş fıstık içi veya ceviz içi
     1 çay kaşığı limon suyu

     Şerbet İçin;
     7 su bardağı su
     2 kg tozşeker

     İrmik İçin;
     yarım kg ülker içimsüt
     60 gram irmik


     Saray Baklavası Tarifi :
 İrmik kaymağını hazırlamak için, sütü kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. İrmiği yavaş yavaş süte yedirin. 10 dakika karıştırarak, pişirin. Şerbeti için 6 su bardağı su ile toz şekeri karıştırın. Şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Unu yumurtaları, tuzu, 1 çay kaşığı eritilmiş tereyağını, limon suyunu ve 1 su bardağı suyu karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek , 10 dakika dinlendirin. Hamur parçalarını düz bir zeminde olabildiğince ince açın. Açarken arasına nişasta serpin. Üst üste düzgün bir şekilde yerleştirin. Tepsiyi hafifçe yağlayın. İlk yufkayı tepsiye serin. Üzerine, kestiğiniz yufka kenarlarını yayın. Önceden hazırladığınız irmik kaymağını geniş bir bıçak ile yufkaların üzerine yayın. Bunun üzerine de fıstık veya ceviz içi atın. Tepsiye uygun büyüklükte kesilmiş yufkaları dizerken, aralarına fırça ile tereyağı sürün. Yufkaların kenarlarını bıçağın tersi ile içeri doğru sıkıştırın. Üçgen şeklinde kesin. Erimiş tereyağını tepsiye dökün. Fazla yağı tepsiyi eğerek, boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında yufkalar portakal rengini alana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tepsiyi 2-3 dakika beklettikten sonra, kaynar şerbeti pişmiş yufkaların üzerine dökün. Şerbetini çeken tatlıyı servis yapın. Afiyet Olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder