26 Haziran 2013

Bohça Böreği Tarifi



İçeriği Görmek İçin Devamını Oku Yazısına Tıklayınız...



     Bilgiler :
     Hazırlama süresi: 10 dakika
     Pişirme ısı ve süresi: 15 dakika fırında
     (önceden 170 derecede ısıtılmış)

     Malzemeler :
     Yufka (2 adet)
     Pastırma (200 gr)
     Domates (2 adet)
     Kaşar Peyniri (8 dilim)
     Taze soğan (4 adet)
     Limon (yarım)

     Bohça Böreği Tarifi :
 2 adet yufkayı üst üste koyun. Yuvarlak bir tabak yardımıyla 4 adet yuvarlak kesin. Yufkaları ayırın ve 8 adet yuvarlak elde edin.
 Bir kabın içerisine 200 gr pastırmayı, taze soğanı ve kaşar peyniri doğrayarak koyun. Hazırladığınız karışımı yuvarlak yufkaların içine yerleştirin. Üzerine limon ve domates dilimlerini koyun.
 Tüm malzemeleri yerleştirdikten sonra hamurlarınızı kese şeklinde sarın. Kese biçimi verdiğiniz hamurların ağzını taze soğan sapı kullanarak bağlayın.
 Hamurlarınızı önceden yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden 170 derece ısıtılmış fırına verin ve 15 dakika pişmesini bekleyin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder