24 Haziran 2013

Aşure Tarifi



İçeriği Görmek İçin Devamını Oku Yazısına Tıklayınız...




     Malzemeler :
     2 su bardağı aşurelik buğday
     1 çay bardağı kuru fasulye
     1 fican nohut
     6 adet kuru incir
     2 çorba kaşığı  çekirdeksiz üzüm
     1 çay bardağı ceviz içi
     3 su bardağı şeker
     2 çorba kaşığı kuşüzümü
     Gülsuyu,Nar,Tarçın
     2 çorba kaşığı fıstık içi


     Aşure Tarifi :
 Öncelikle bütün malzemeleri tartıp ölçün. Buğday, çekirdeksiz üzüm, nohut ve kuru fasulyeyi birgün önceden temizleyin ve ıslatın. Islanmış buğdayın üzerine 3 litre (15 su bardağı) soğuk su ilave edip ateşe koyun. Bir taşım kaynattıktan sonra üzerinin köpüğünü alın ve ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın. Bir yandan da fasulye ile nohutu ayrı kaplarda haşlayıp
soğuk sudan geçirdikten sonra süzün. Buğdayı hafif ateşte, fazla karıştırmadan kesintisiz olarak kaynatın. Taneleri ezilip kaybolana kadar (yaklaşık 2-3 saat) pişirin. Piştiği zaman suyu biraz koyulaşmış olmalıdır. Kuru inciri fındık büyüklüğünde doğrayın ve kuş üzümünü temizledikten sonra 30 dakika suda bekletip süzün. Ceviz içini ayıklayıp fındık büyüklüğünde parçalara ayırın. Buğday pişme noktasına eriştiği anda, tencerede 2.5 litre civarında sıvılı buğday olmalıdır. İçine şeker,nohut,fasulye,incir,fındık ve ceviz içini koyun ve 10 dakika daha kaynatın. İsterseniz bir kaşık gülsuyu ilave edip kaselere aktarın. Üzerini nar taneleri, yeşil fıstık içi, tarçın ve kuş üzümü taneleri ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin. Afiyet Olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder