24 Haziran 2013
Tulumba Tatlısı Tarifi
Yayınlanma Saati :
Pazartesi, Haziran 24, 2013
Admin :
Muhammet
İçeriği Görmek İçin Devamını Oku Yazısına Tıklayınız...
Malzemeler :
3.5 su bardağı un
4 su bardağı su
8 yumurta
2 kahve fincanı (100 gr) margarin
yaklaşık 2 su bardağı sıvıyağ
Şurubu İçin;
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Tulumba Tatlısı Tarifi :
Tencerede 4 su bardağı suyu kaynatıp margarini ilave edin. Unu ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşle pişirin.
Elde ettiğiniz karışımı mermerin üzerine veya geniş bir tepsiye dökün. Biraz soğuyunca 8 yumurtayı teker teker ilave edip iyice karıştırın.
Su ve tozşekeri kaynatıp şurubu hazırlayın. Soğumaya bırakın.
Sıvıyağı bir tencereye alıp kızdırın. Geniş ağızlı bir krema torbasına hazırladığınız hamuru doldurup sıcak yağın içine (yağ çok kızgın olmamalı) sıkın. Kızarınca kevgirle yağdan çıkarın ve soğuk şurubun içine atın. 5-10 dakika sonra beklettikten sonra kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Dilerseniz kaymak eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet Olsun.
Popüler Tarifler
Kategoriler
- Hamur İşleri Tarifleri (1)
- Kurabiye Tarifleri (2)
- Pasta Tarifleri (4)
- Tatlı Tarifleri (5)
Reklamlar | Destek OIun
!>
0 yorum:
Yorum Gönder