28 Mayıs 2013

Dondurmalı Pasta Tarifi



İçeriği Görmek İçin Devamını Oku Yazısına Tıklayınız...





     Malzemeler :

     Pandispanyası için;
     4 tane yumurta
     1 çay fincanı un
     1 çay fincanı toz şeker
     2 yemek kaşığı kakao
     1 paket kabartma tozu
     1 paket krem şanti
     1 çay fincanı süt
     1 kase damla çikolatalı dondurma

     Pandispanyayı ıslatmak için;
     1 tatlı kaşığı granül kahve
     1 yemek kaşığı toz şeker
     1 çay bardağı sıcak su


     Dondurmalı pasta tarifi :
 Karıştırma kabına yumurtaIarı kıraIım, şekeri iIave edip çırpaIım. Ayrı bir yerde unu, kabartma tozunu, kakao ve vaniIyayı harmanIayaIım. Karışıma iIave edeIim iyice karıştıraIım. KeIepçeIi yuvarIak kaIıba dökeIim.170 dereceIik ısıda 15 dakika pişireIim, daha sonra 150 dereceye düşüreIim ısımızı kontroI ederek pişmesini sağIayaIım.
Pişen pandispanyayı üç eşit parçaya böIeIim. YuvarIak pasta çemberine koyaIım.
Bu arada krem şantisini hazırIayaIım, karıştırma kabında sütü aIaIım, toz şantiyi iIave edeIim cırpaIım kıvama geIince yarısını ayıraIım, çikoIataIı dondurma iIave edip karıştıraIım.
GranüI kahveyi, şekeri sıcak su iIe karıştırıp pandispanyanın üzerine süreIim, hazırIadığımız dondurmaIı şantinin bir kısmını dökeIim ve yayaIım. İkinci parça keki üzerine kapataIım. Aynı işIemi bu kat içinde uyguIayaIım ve üçüncü pandispanya diIimini kapataIım ayırdığımız şantiyi süreIim, damIa çikoIata serperek süsIeyeIim. BuzdoIabın derin dondurucuda sertIeşmesini sağIayaIım, kaIıbından çıkarıp servise sunabiIiriz. İçine sevginizi katmayı unutmayınız afiyet oIsun.

0 yorum:

Yorum Gönder