25 Haziran 2013

Cevizli Top Tatlı Tarifi



İçeriği Görmek İçin Devamını Oku Yazısına Tıklayınız...



     Malzemeler :
     3,5 su bardağı un
     3 yumurta
     yarım su bardağı eritilmiş margarin
     1 su bardağı yoğurt
     1 tatlı kaşığı karbonat

     Şurup İçin;
     4 su bardağı su
     3 su bardağı toz şeker
     yarım limon suyu
     1 çorba kaşığı pudra şekeri
     1 çay bardağı çekilmiş ceviz


     Cevizli Top Tatlı Tarifi :
 Unun oratasını havuz gibi açın. Margarin,yumurta,yoğurt ve karbonatı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye yarım santim aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip soğumaya bırakın.
 Su tozşekeri kaynatarak şurubu hazırlayın. Biraz ılındıktan sonra limon suyunu ekleyip tepsinin üzerine gezdirerek dökün. Şurubunu çekince tatlının üzerine ceviz içi ve pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder